Muziek

PhiLaLa, daar zit muziek in

Je luistert naar muziek met je oren. En je voelt met je hart. Of in je buik. Of op je huid. Je kunt blij worden van muziek, of juist boos. Maar muziek kan je ook rustig maken of verdrietig. In mooie en moeilijke momenten is er altijd muziek. Voor iedereen. Bijvoorbeeld als je even geen woorden hebt voor wat je voelt. Ook onderzoek bewijst dat muziek goed voor je is en hier gaan we nog meer op inzetten, zodat iedereen écht baat bij muziek heeft.Wat muziek met je doetJe luistert naar muziek met je oren. En je voelt het in je hart. Of in je buik. In mooie en moeilijke momenten is er altijd muziek. Voor iedereen. Bijvoorbeeld als je (even) geen woorden hebt voor wat je voelt. Dat maakt muziek zo bijzonder.

In 2016…

Zijn er met PhiLaLa al grote muzikale stappen gezet. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers hebben kunnen ervaren hoeveel plezier en kracht het inzetten van muziek kan geven. In oktober tijdens de Maand van de Muziek waren er in veel locaties muzikale initiatieven zoals een muziekfestival en ……… Dit heeft veel prachtige muzikale verhalen, filmpjes en foto’s opgeleverd.Muziekmaat, de vakgroep muziek, is aan de slag gegaan en heeft al flink wat mooie muzikale praktijken gevonden. We zijn hard bezig om ook te onderzoeken wat deze voor cliënten kunnen opleveren en hebben hierin al mooie resultaten geboekt en gedeeld. Eind 2016 zijn de muziekexperts aan de slag gegaan. Zij gaan locaties ondersteunen bij het inzetten van muziek.

Voor 2017…

Heeft iedereen (nog meer) baat bij muziek! Alle medewerkers hebben muziek tussen de oren en in het hoofd en hart zitten. We willen niet alleen door mooie verhalen, maar ook wetenschappelijk onderbouwen dat muziek verrijkend is voor cliënten. We willen cliënten door middel van muziek vaker een moment van eigen regie laten ervaren. Hierbij maken we ook gebruik van mooie muzikale innovaties. Het beste uit jezelf: iedereen heeft baat bij muziek! https://philala.nl/Ook op de Hemmense Boerderij willen we ook aan de slag gaan met het thema muziek , middels onze eigen website willen we uw op de hoogte houden van de ontwikkelingen .Mocht uw zelf een muziek instrument bespelen of deel uitmaken van een zanggroep en dat willen delen met ons op de boerderij nodigen we u van harte uit …. Ook muziek instrumenten die misschien onder het stof staan en niet meer gebruikt worden kunnen  bij ons weer tot leven komen ,    Mail ons via het adres hemmenseboerderij@philadelphia.nl